Michel Sehstedt, Autodidact.

Michel woont en werkt in Notre dame de Riez (Frankrijk).

Aalsmeer is het dorp waar hij in 1969 is geboren. De schilderijen van Michel zijn gevarieerd in kleur, compositie en sfeer maar er is in al zijn schilderijen een overeenkomst te ontdekken, het absurde en het denken. Het absurde wordt soms grotesk weergegeven en soms in een enkel detail. Michel wil doormiddel van het absurde het denken uitdagen. De schilderijen zijn vaak gebaseerd op het leven van alle dag en op actuele gebeurtenissen, maar worden ook regelmatig geinspireerd door het filosofische aspect daarin. Het is echter geenszins de bedoeling de kijker te dwingen zijn inspiratie te doorgronden. Michel wil u, net als bij het begin van een verhaal, opzoek laten gaan naar u eigen uitleg en gedachte.

Aan de linkerkant van deze pagina onder het kopje galerie kunt u alle werken bekijken.Door op de foto te klikken krijgt u een grotere afbeelding tezien van het betrevende werk (niet alle schilderijen en objekten op deze site verschijnen in de dia voorstelling). 


Voor vragen of opmerkingen kunt u een e-mail sturen naar ;

E-mail;  sehstedt@exto.nl

of kijk eens op ; https://www.facebook.com/michel.sehstedt

Copyright © 2000 Michel Sehstedt. 
    FRANCE.

   

Né en 1969 aux Pays-Bas, Michel Sehstedt à commencé à peindre et dessiner très jeune. Autodidacte, il se forme en copiant les maitres flamands et obtient rapidement des commandes. Il partipe à de nombeuses

expositions aux Pays-bas et en France. Depuis 2013, il donne des cours de dessin et continue de peindre en Vendée .

Ses peintures jouent avec la couleur, la composition et l’atmosphère. Chacune d’elle s’entend à

explorer l’absurdité de ce que l’on tient pour normal. Cette étrange absurdité est parfois évidente mais se cache aussi dans de petits détails. Ses oeuvres sont souvent basées sur la vie de tous les jours et sur des scènes courantes reflétant leur aspect philosophique sous-jacent et normalement invisible. Cependant, elles ne sont pas destinées à forcer la compréhension du spectateur ni à donner de réponses. Ainsi, l’imagination vagabonde des deux cotés. Les peintures de Michel Sehstedt sont comme le début d’une histoire que le spectateur continue d’écrire avec son interprétation et ses propres pensées.

                                                                 

 
______________________________________________________________________________